در این دوران هر غذایی که مصرف میشود، بر سلامت جنین و مادر موثر است. طبق گفته متخصصین، باید در برنامه غذایی دوران بارداری، تنوع غذایی وجود داشته باشد. زیرا نیاز بدن مادر به مواد مغذی و همینطور ویتامینها افزایش پیدا میکند. اما در این بین باید این نکته را در نظر داشت که بر خلاف باورهای قدیمی، مادر نباید به جای دو نفر غذا بخورد. زیرا فقط کافی است به اندازه مورد نیاز برای رشد جنین، ویتامین و مواد مغذی بیشتر به بدن رسانده شود.
از طرفی دیگر باید همواره در نظر داشت که اگر تغذیه مادر کمی ضعیف باشد، روی جنین تاثیر چندانی نمیگذارد. زیرا جنین به واسطه جفت، از بدن مادر تغذیه میکند و در حد به سزایی نیازهای خود را از ذخایر بدن مادر تامین خواهد کرد. با این اوصاف مادران باید برای سلامتی خود و جنین، مراقبت تغذیه هفته به هفته بارداری را جدی بگیرند.
بارداری طبیعی، معمولا بین 37 الی 42 هفته طول میکشد. در هر یک از روزها و هفتههای این دوران، تغییرات متعددی برای مادر بروز داده میشود. همچنین جنین برای تکامل اسکلت استخوانی، بافتهای عضلانی و ارگانهای حیاتی، از مادر تغذیه میکند. به همین دلیل مادر نیاز به مصرف مواد غذایی متنوعی دارد.
در ادامه دقیقتر اصول مهم تغذیه بارداری را مطرح خواهیم کرد.
یکی از مهمترین نکات برای تغذیه هفته به هفته بارداری تنوع غذایی است. باید در این دوران، مادر از گروههای مختلف غذایی همچون موارد زیر تغذیه کند:
مادران باید در طول شبانه روز، به تامین انرژی مورد نیاز برای بدن توجه داشته باشند. به همین دلیل مصرف میان وعدهها بین وعدههای اصلی از اهمیت بالایی برخوردار است.
در دوران بارداری باید روزانه سه وعده غذایی اصلی و همینطور سه یا چهار میان وعده سالم را مادران مصرف کنند. این کار باعث میشود از موارد همچون گزینههای زیر جلوگیری شود:
فرقی نمیکند افراد در چه دورانی باشند، باید برخی از پرهیزهای غذایی را برای همیشه جدی گرفت. اما در دوران بارداری به دلیل حساس بودن شرایط، باید آنها را جدیتر پیش برد.
از جمله آنها موارد زیر هستند:
مصرف به موقع ویتامین ها
یک رژیم غذایی متعادل و سرشار از ویتامینها و مواد معدنی بهترین راه برای تأمین تمام مواد مغذی سالم مورد نیاز بدن برای حمایت از یک کودک در حال رشد است. ممکن است رژیم غذایی سالم به تنهایی برای بارداری کافی نباشد و نیاز به مولتی ویتامین داشته باشید.
ویتامینهای دوران بارداری حاوی مقادیر بیشتری از برخی مواد مغذی مورد نیاز مادران در دوزهای بالاتر هستند، مانند:
غذاهای دریایی مملو از ویتامینها و مواد معدنی مانند اسیدهای چرب امگا ۳ سالم، روی و آهن هستند. غذاهای دریایی هم برای مادر و هم کودک در دوران بارداری و حاملگی مهم میباشند. اما غذاهای دریایی نیمپز یا خام مشکلاتی را ایجاد خواهند کرد.
غذاهای دریایی ممکن است حاوی باکتریها و ویروسهای مضر باشند که با پخت کامل از بین میروند. همچنین، زنان حین بارداری باید از مصرف ماهی خام و ماهی با مقادیر بالای جیوه خودداری کنند
برای دریافت غلظتهای مختلف مواد معدنی، انواع غذاهای دریایی را بخورید. میزان ماهی مصرفی هفتگی نباید از ۱۲ اونس تجاوز کند.